Pàgines

Aquest bloc va dirigit a totes les famílies que vulguin saber del COR DE MARIA-SABASTIDA.
A les xarxes socials ens pots seguir també amb el hastag #escolacordemariasabastida i #cmsabastida

29 de setembre 2014

SOM PERSONES = SOM IGUALS

Lema del curs
SOM PERSONES = SOM IGUALS

El projecte que el Departament de pastoral i educació en valors s’ha proposat treballar per al curs 2014-2015 és la igualtat essencial entre tota persona humana.
Es pretén que l’alumnat de les Escoles Cor de Maria de Catalunya i la de Sant Josep de St. Feliu de Guíxols treballi, al llarg d’aquest curs, aquest valor essencial per una convivència cívica, respectuosa amb les diferències, que dignifiqui la persona per allò que és.
Es vol arribar a assolir una veritable comprensió de la igualtat intrínseca que hi ha entre nosaltres, arribar a assumir que, si som persones, som iguals, per així respectar els trets característics dels altres i valorar-los com a necessaris per al creixement personal.
Per a saber conviure amb respectuosa sociabilitat amb les diferents maners de ser dels qui ens envolten, ens cal el coneixement de nosaltres  mateixos, per això hem de buscar i recuperar espais de silenci i reflexió personal que ens afavoriran el diàleg i l’apropament als altres per crear nous vincles i restablir, si cal, els trencats.
La situació de crisi econòmica de la majoria continua essent difícil o angoixant. No es tenen en compte les necessitats i el drets dels més dèbils. La fe en que un altre món és possible, perquè som persones iguals, transformada en àmplia opinió pública també pot fer trontollar i canviar aquest situació actual.
L’educació en aquest punt, a casa i a l’escola, és fonamental. Fer això és seguir les passes de Jesús de Natzaret i de tots els qui s’han esforçat per aconseguir-ho.

M. Magdalena Codony

Superiora Provincial