Pàgines

Aquest bloc va dirigit a totes les famílies que vulguin saber del COR DE MARIA-SABASTIDA.
A les xarxes socials ens pots seguir també amb el hastag #escolacordemariasabastida i #cmsabastida

15 d’octubre 2013

LEMA DEL CURS 2013-14. "EL SILENCI ET PARLA, EL SENTS?"

L’aprenentatge més gran que han de fer les persones i els nens, també, és clar, és el de l’auto coneixement. Saber qui ets, què et passa, què sents, què pots fer i què vols, facilita els altres aprenentatges que cal treballar i fer a l’escola.

Molts autors  actuals parlen de la competència espiritual com una necessitat vital de les persones,tinguin creences religioses o no.

El desenvolupament espiritual és molt important en l’educació dels nens/es i fonamental en  altres àrees de l’aprenentatge. Sense curiositat, sense inquietud per preguntar-nos, sense l’exercici de la imaginació, de percepció i intuïció, es perd la motivació per aprendre i el seu desenvolupament és irregular. Privats de la auto comprens i potencialment de l’habilitat de comprendre als altres, tenen dificultats per conviure amb els companys en detriment del seu desenvolupament social.

Per tal que els nens i nenes puguin fer aquest treball personal d’auto coneixement , paral·lelament als continguts curriculars que donem, cal treballar  la concentració amb moments diaris de silenci i exercicis de control de la respiració.

Volem que a través d’entendre el  silenci els alumnes puguin arribar a saber aturar-se, pensar, reflexionar, contemplar, escoltar… perquè saber practicar el silenci potencia l’atenció i l’atenció és clau per l’aprenentatge.

Oferirem eines per poder retrobar-nos amb el SILENCI, amb l’espai que ens permetrà trobar-nos cadascú amb ell mateix, gaudint d’activitats diverses que treballen la relaxació i la concentració de manera senzilla, agradable i lúdica.


Departament de Pastoral.