Pàgines

Aquest bloc va dirigit a totes les famílies que vulguin saber del COR DE MARIA-SABASTIDA.
A les xarxes socials ens pots seguir també amb el hastag #escolacordemariasabastida i #cmsabastida

23 de gener 2015

APRENENTATGE-SERVEI AL #CMSABASTIDA



Des de l'any 2012 la nostra escola va iniciar, a l'hora de l'optativa d'informàtica de 4t ESO, una activitat innovadora que consistia en obrir l'escola al avis i donar-los la possibilitat d'assistir a classes d'informàtica gratuïtes i individualitzades, donades pels mateixos alumnes de 4t ESO.
Aquesta activitat va tenir una gran acceptació i ja anem per la tercera edició.

Alumnes, avis i professors hem valorat molt positivament aquesta experiència i dia a dia continuem aprenent i l'anem millorant.



Els avis tenen la possibilitat de resoldre dubtes (com fer una cita on line pel metge, com baixar fotos del mòbil, com veure la web del seu poble, com enviar e-mails...) i millorar els seus coneixements informàtics, de manera individualitzada, cadascú al seu nivell i al seu ritme; els alumnes aprenen i comparteixen el que saben i ofereixen un gran servei als avis i els professors també aprenem i millorem l'activitat per que els alumnes siguin cada cop més protagonistes del seu aprenentatge.

Des del Consorci d'Educació de Barcelona i des del Centre de Recursos de Nou Barris ens van convidar a una conferència sobre l'Aprenentatge-Servei per explicar la nostra experiència innovadora tant a entitats com a d'altres escoles.

La nostra activitat va ser molt ben acollida i va agradar molt, de manera que pot servir de referència a tenir en compte a l'hora de portar a terme aquesta activitat a d'altres escoles ja que, a partir de l'any que ve, EL TREBALL COMUNITARI formarà part del currículum de 4t ESO.

Tothom ens va felicitar, ja que, la nostra escola ha estat pionera en obrir l'escola al barri i aplicar una metodologia d'aprenentatge i servei innovadora i molt motivadora pels nostres alumnes.

Esperem seguir oferint aquesta activitat els propers cursos i animem als avis i àvies a que s'apuntin a aquestes classes. Com a professors podem dir que veure l'ambient d'aquestes classes ens motiva a continuar fent activitats d'aquests tipus. És una experiència molt maca.

Aquesta és la presentació del nostre projecte. (feu click)
Si hi teniu problemes per visualitzar la presentació feu click aquí.





Aquestes imatges són de la presentació del nostre projecte a la Seu del Districte de Nou Barris